2023 mokslo metų naujienų archyvas

Kalėdinis sveikinimas

Knygų kalėdos 2023

Gruodžio 20 d. gimnazijoje vyko jau tradicija tapęs Knygų Kalėdų šventinis renginys, kurio metu klasių atstovai padovanojo knygų gimnazijos bibliotekai. Gimnazistai trumpai pristatė dovanojamas knygas. Gimnazijos bibliotekai buvo padovanotos 26 naujos knygos.

Nuo šiol kiekviena Knygų Kalėdų proga dovanota knyga bus pažymėta specialiu spaudu, kurį padovanojo gimnazijos mokinių taryba.

Dėkojame visiems klasių atstovams ir auklėtojams už dovanotas knygas ir gražų jų pristatymą.

Linkime, kad skaitydami naujas knygas patirtumėte skaitymo džiaugsmą.

Gimnazijos bibliotekininkės

Nuotraukų galerija


Kalėdinis krepšinio turnyras

 2023 m. gruodžio 12 d. gimnazijoje vyko tradicinis kalėdinis krepšinio turnyras 3×3, kuriame varžėsi aštuonios III-IV gimn. kl. mokinių komandos. Po atkaklių ir įtemptų kovų I-ąją vietą iškovojo Dovydas Germanavičius IVc, Joris Kazimieras Šimėnas IVc, Simonas Gaižys IVc, Aleksas Gaidamavičius IVd. Sveikiname nugalėtojus, prizininkus bei visus dalyvius.

Fizinio ugdymo mokytojai

Nuotraukų galerija


Sveikiname

Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijoje vyko paskutinysis Dalyvaujamojo biudžeto etapas – balsavimas už labiausiai patikusią mokinių idėją.

Projekte laimėjo Ib klasės  siūloma idėja Nr. 3 ,,Poilsio zona”. 

Sveikiname laimėtojus.


Kalėdinė mokinių mokomųjų bendrovių expo 2023

2023 metų gruodžio 8 d. Litexpo parodų ir kongresų rūmuose vyko didžiausia jaunųjų verslų mugė ,,Kalėdinė mokinių mokomųjų bendrovių eXpo 2023”. Mugėje savo produktus pristatė 130 jaunųjų bendrovių. Ši eXpo – tai visuomenei atvira mokinių mokomųjų bendrovių verslų paroda. Jos metu mokiniai pristato mokykloje vystomus produktus / paslaugas, bendrauja su verslo mentoriais, parodos lankytojais, demonstruoja savo įgytas žinias ir antreprenerystės gebėjimus. Už išskirtinius pasiekimus skirtingose verslo srityse, mokinių bendrovės įvertinamos rėmėjų ir partnerių įsteigtais vardiniais apdovanojimais.

Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos IV kl. mokinės Ieva Lota Kavaliauskaitė, Ugnė Norvaišaitė, Jovita Simanovaitė, Lina Čarneckytė pristatė bendrovę ,,Paskęsk kultūroje”.

Ekonomikos mokytoja metodininkė Lijana Pocienė.

Nuotraukų galerija


Šv. Kalėdų belaukiant

Kuo plačiau sparnus išskleis,
Kuo didesnį ratą apsuks,
Tuo bus laimingesnis žmogus.
 

M. K. Čiurlionis

 

Gruodžio 7 dienos rytą gimnazijoje buvo įžiebta Kalėdų eglė. Pavaduotoja Aušra Kaminskienė linkėjo mokiniams ir mokytojams ramaus ir šviesaus švenčių laukimo, pasiremdama M. K. Čiurlionio žodžiais ir primindama kalėdinio gimnazijos puošimo temą.

Šv. Kalėdų laukimą Advento laikotarpiu muzika ir literatūriniu žodžiu įprasmino IIa klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Šekštelytė – Kriukiene.

Nuotraukų galerija


Projektas „Dalyvaujamasis biudžetas“

„Ką norėtum pakeisti savo mokykloje? 
Tam turi 1200 eurų – PASIŪLYK SAVO IDĖJĄ!“

 Spalio mėnesį startavome su Dalyvaujamojo biudžeto projektu, išsikeldami pagrindinius tikslus:

  1. Skatinti mokinių bendravimo, bendradarbiavimo, bendruomeniškumo jausmą analizuojant gimnazijos bendruomenės poreikius, sprendžiant iškilusias problemas ir iššūkius.
  2. Įgyvendinant bendruomenės poreikius ugdyti mokinių socialinės atsakomybės, pilietiškumo ir finansinio raštingumo įgūdžius.
  3. Dalyvaujamojo biudžeto veikloje siekti tvarios vertės kūrimo aspektų, skatinti mokinių įsitraukimą į gimnazijos aplinkos bei bendruomenės kūrimo sprendimų priėmimą.

I-III kl. mokiniai, įsitraukdami į mokyklos aplinkos gerinimo formavimą, lapkričio mėnesį generavo idėjas  išgrynindami naudą mokyklos bendruomenei, tvarumo pricipus, mokėsi formuoti biudžetą. Išrinktos šešios poilsio erdvių kūrimo idėjos. Viešas idėjų pristatymas vyko gruodžio 5 d.

Nuotraukų galerija


Atvirų durų diena vilnius tech

Kiekvienais metais mūsų gimnazijos abiturientai renkasi inžinieriaus profesiją, nes inžinerijos specialistų poreikis kasmet auga, o verslas laukia absolventų.

Lapkričio 10 d. gausus būrys III-IV kl. mokinių dalyvavo VILNIUS TECH atvirų durų dienos renginiuose. Moksleiviai bendravo su dėstytojais ir studentais, susipažino su studijų programomis, sužinojo, kaip pasiruošti stojimui, išbandė robotus ir simuliatorius, dalyvavo konkursuose. Verslo atstovai papasakojo moksleiviams, kokių specialistų reikės ateityje, kokias stipendijas studentams skiria įmonės.

Renginys vyko VILNIUS TECH naujajame mokomajame laboratoriniame korpuse, kuriame įsikūrė Mechanikos, Transporto ir Elektronikos fakultetai.


Dalyvaujamasis biudžetas

Gimnazijoje vykdomas projektas 
„Ką norėtum pakeisti savo mokykloje? Tam turi 1200 eurų – PASIŪLYK SAVO IDĖJĄ!“. 
I-III kl. mokiniai, įsitraukdami į mokyklos aplinkos gerinimo formavimą, lapkričio mėnesį generavo idėjas  išgrynindami naudą mokyklos bendruomenei, tvarumo pricipus, mokėsi formuoti biudžetą. Išrinktos šešios poilsio erdvių kūrimo idėjos. Viešas idėjų pristatymas vyks gruodžio 5 d. 10.00 val., idėjų rinkimai vyks gruodžio 6-7 d. Gruodžio 8 d. bus skelbiami rezultatai.

Mokinių tvarios idėjos:

Mokinių tvarios idėjos Atnaujinta Dydis
Poilsio oazė 2024-01-24 13:17:18 253.43 KB
Poilsio stotelė 2024-01-24 13:17:07 144.56 KB
Poilsio zona 2024-01-24 13:16:42 610.01 KB
Chill-spot’as 2024-01-24 13:16:50 390.94 KB
Poilsio ir mokymosi erdvė 2024-01-24 13:16:34 1.04 MB
Laisvalaikio ir poilsio erdvė 2024-01-24 13:16:23 672.56 KB


Pyragų diena

Lapkričio 21 d. Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos bendruomenė minėjo „Pyragų dieną“. Šią dieną visų klasių mokiniai buvo kviečiami gaminti įvairiausius pyragus, smagiai vaišintis, dalytis gerumu ir šiluma.

Antradienį gimnazija kvepėjo pyragais. Ragaudami šių skanėstų mokiniai, mokytojai ir gimnazijos darbuotojai  aukojo pinigėlius mūsų bendruomenės nariams, kurie šiuo metu serga ir šventes sutiks gydymo įstaigose.

Dėkojame visiems, kurie kepė pyragus, visiems, kurie juos valgė, visiems, kurie aukojo.

Nuoširdžiai VGK.

Nuotraukų galerija


2023 metų tolerancijos dienos idėja – tolerancijos žibintas

Lapkričio 16-oji  yra minima daugelyje demokratinių valstybių kaip Tarptautinė tolerancijos diena. Šios dienos minėjimas Lietuvoje inicijuojamas nuo 2003 metų.  Tolerancijos dienos metu skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių, skirtingų religijų, skirtingų lyčių žmonių toleranciją.

Renginio, skirto Tolerancijos dienai,  metu mokiniai pasidalino mintimis apie Lietuvos visuomenės tolerantiškumo lygį, gyvenamojoje vietovėje matomus, pastebimus tolerancijos / netolerancijos situacijas. Priminė skaudžius XX a. istorijos pavyzdžius, susijusius su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei. Aptarė dabarties įvykius, vykstančius karus, konfliktus, kurie kilo iš netolerancijos kitai tautai, valstybei, kitokiai valstybės egzistavimo ir vertybių suvokimo idėjai.

Šiais metais I ir II klasių mokiniai gamino Tolerancijos žibintą. Šviesa asocijuojasi su gėriu, pozityvumu. Pasaulyje vykstant kariniams konfliktams, svarbi tampa mintis, jog šviesa turi nugalėti tamsą. Todėl šių metų simbolis –Tolerancijos žibintas skirtas nešti toleranciją, gėrį, pakantumą, kuris turi įveikti blogį.

Pilietiškumo pagrindų mokytojai


Gerumo diena


Vilniaus istorinių kapinių tvarkymo akcija

Šv. Kristoforo gimnazijos I ir III klasių mokiniai prisijungė prie Rasų kapinių draugijos organizuotų rudens akcijų. Spalio 19 d. III klasių mokiniai dalyvavo socialinėje-pilietinėje akcijoje „Rasų kapinių tvarkymas“ ir tvarkė Rasų kapines. Lapkričio 9 d. I klasių mokiniai dalyvavo socialinėje-pilietinėje akcijoje „Žvakių surinkimas iš senųjų kapinių“.  

Akcijos metu mokiniai kartu su mokytojais tvarkė kapus, nurinko panaudotas žvakes, kurios buvo po Vėlinių jau sudegusios. Mokiniai sužinojo Rasų kapinių istoriją, įvairių kultūrų darną. Tvarkydami  kapines mokiniai turėjo galimybę aplankyti Lietuvos patriarcho J.Basanavičiaus,  poetų  B.Sruogos ir V.Mykolaičio- Putino, rašytojo K.Borutos ir kompozitoriaus bei  dailininko K.M.Čiurlionio kapus. Šioje akcijoje jautėme pilietiškumo ir bendradarbiavimo jausmus, įgavome patirties.

Ačiū mokiniams ir klasių vadovams.


Pirmokų inauguracija – krikštynos

Spalio 26 dieną mūsų mokykloje įvyko pirmokų inauguracija – krikštynos. Pirmokai turėjo galimybę prisiminti tuos laikus, kai Lietuvoje siautėjo mafija ir įvairios gaujos. Juokas skambėjo mokyklos koridoriuose visą dieną. Juokėsi ne tik pirmokai, kurie po ilgų išbandymų buvo priimti į mūsų mokyklos bendruomenę, bet ir ketvirtokai, kuriems ir atiteko garbė krikštyti devintokus. Ačiū visai krikštynų kūrybinei komandai ir sveikiname pirmokus oficialiai tapus Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos šeimos nariais. Linkime, kad jūsų kelias šioje mokykloje būtų kupinas džiaugsmo ir nuostabių prisiminimų.

Krikštynų kūrybinė komanda

Nuotraukų galerija


Konstitucijos egzaminas

Konstitucija – svarbiausias šalies įstatymas. Ypatinga proga prisiminti ir paimti į rankas Konstituciją yra Spalio 25-oji, kuomet visa Lietuva mini Konstitucijos dieną. Šiemet, jau 17 kartą šalyje vyko visuotinė teisinių žinių iniciatyva – Konstitucijos egzaminas. Šias metais egzaminas skirtas ne tik Konstitucijos dienai, bet ir Konstitucinio Teismo 30-mečiui paminėti.

Gimnazijoje I-II klasių atstovai rinkosi į simbolinę pilietiškumo pamoką ir sprendė egzaminą, o III-IV klasių mokiniai egzamino užduotis gvildeno istorijos pamokų metu.

Istorijos mokytojos.

Visuotinė teisinių žinių iniciatyva – Konstitucijos egzaminas


Dalyvaujamasis biudžetas

Šiais metais mūsų gimnazija prisijungė prie iniciatyvos „Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje”. Iniciatyvos tikslas – įgyvendinti dalyvaujamąjį biudžetą mokykloje, kai mokyklos moksleiviai yra įtraukiami į viešųjų sprendimų priėmimą ir prisideda prie biudžeto dalies paskirstymo. Iniciatyva skatinamas mokinių pilietinis aktyvumas, domėjimasis demokratija, skaidria sprendimų priėmimo kultūra, ugdomas mokinių finansinis raštingumas ir kt.

Pirmo susitikimo metu, spalio 20 dieną, Gimnazijos direktorei Irmai Čerškienei mokiniams pristačius gimnazijos biudžetą ir supažindinus su sudedamosiomis dalimis, Vilniaus Gabijos progimnazijos direktorius Andrius Kniška supažindino su iniciatyva „Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje” ir pateikė užduotį: už 1200 eurų pateikti įgyvendinamą idėją mokyklos aplinkos gerinimui, atnaujinimui ar kitai veiklai.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai balsavimo procesas, kai mokiniai patys siūlo idėjas kaip tobulinti mokyklą ir demokratiškai balsuoja už labiausiai tinkantį variantą.

I-III kl. atsovai aktyviai generavo įvairias idėjas, kurias norėtų matyti įgyvendintas. Pateiktos idėjos vėliau bus detaliai aprašytos, pateikta jų nauda mokyklos bendruomenei ir kt. Po to vyks viešas idėjų pristatymas, balsavimas bei laimėjusios idėjos įgyvendinimas.

Šis projektas skatins, jog mokiniai galėtų labiau įsitraukti į biudžeto valdymą, siūlyti naujus projektus, su savo idėjomis bei patiems pamatyti idėjų įgyvendinimus.

VŠKG Mokinių Taryba

Nuotraukų galerija


Ö kaip vokiškai?

„Ö kaip vokiškai?“- tai dažniausiai  spalio 16-22 d. skambėjęs klausimas Vokiečių kalbos dienų renginiuose, kurie vyko Lietuvos mokyklose, įvairiose institucijose ir įmonėse, prisijungusiose prie Gėtės instituto iniciatyvos.

Mūsų gimnazijos IIb ir IIc klasių mokiniai, kurie mokosi vokiečių kalbos, dalyvavo Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Austrų-šveicarų literatūros skaityklos organizuotoje viktorinoje „Das bekannte und unbekannte Österreich“. („Žinoma ir nežinoma Austrija“.) Mokiniai daugiau  sužinojo apie šią vokiškai kalbančią šalį, jos istoriją, geografiją, ekonomiką, meną. Be abejo, pagilino savo vokiečių kalbos žinias, nes viktorina vyko vokiečių kalba.

Dėkojame skaityklos darbuotojoms Karmelai ir Ingai už kvietimą ir galimybę dalyvauti turiningame Vokiečių kalbos dienų renginyje.

 Vokiečių k. mokytoja E. Adomaitienė

Nuotraukų galerija


Vinco Mykolaičio-Putino memorialiniame buto muziejuje

Spalio 11 d. IVa ir IVf klasių mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja – Jolanta Smirnova lankėsi Vinco Mykolaičio – Putino memorialiniame buto muziejuje. Ten išgirdo daug įdomių faktų apie rašytojo gyvenimą, jo rutiną, pomėgius bei kūrybą. Apžiūrėjo butą, kuriame gyveno pats Vincas Mykolaitis – Putinas. Geriau susipažino su laikais, kuomet gyveno rašytojas.

IVf klasės mokinė Miglė Čižaitė


Vokietijos vienybės diena

Spalio 3-oji – Vokietijos Vienybės diena. Kiekvienais metais spalio pirmą savaitę organizuojame vokiečių kalbos renginius šiai dienai paminėti. Šiemet vyko integruotas vokiečių kalbos ir istorijos renginys 2b ir 2c kl.mokiniams – K. Vildžiūno filmo “Kai apkabinsiu tave” peržiūra ir refleksija su kūrybinėmis užduotimis. Filmas pasakoja apie Berlyno sienos pastatymą 1961metais. Renginio pradžioje istorijos mokytoja Milda Matusevičiuenė papasakojo apie istorinius įvykius pasibaigus Antrąjam pasauliniam karui, apie Vokietijos padalijimą, jo istorines priežastis.

“…siena jau stovėjo žmonių protuose bei širdyse prieš jai fiziškai iškylant,” -sakė režisierius K.Vildžiūnas.

Vokiečių k. mokytoja E. Adomaitienė


Renkuosi ateitį sau

“Renkuosi ateitį sau”- tokia buvo tema susitikimo su KALBA.LT atstove Arina Curko, kuri abiturientus supažindino su studijų užsienyje pasirinkimo  galimybėmis Lietuvoje ir užsienyje. Remdamasi ir savo asmenine patirtimi Arina papasakojo, ką suteikia studijos užsienyje, kokius specialistus ir kaip ruošia užsienio universitetai, kokios šiuo metu yra populiariausios Europos šalys, kuriose Lietuvos abiturientai renkasi studijas, koks yra stojimo procesas.

Ugdymo karjerai specialistė, mokytoja E. Adomaitienė

Nuotraukų galerija


Atradimų diena – Ib klasės edukacinė išvyka į Klaipėdos kaštą

Išvyka truko net dvejetą dienų. Klaipėda – Kisinai – Vanagai – Priekulė – Dreverna – Kintai – Rusnė – Šilutė – Inkakliai – Švėkšna. Tai tik aplankytų vietų sąrašas, kurį nei kartą nepavėluodami, lydimi puikaus oro įveikėme. Bet šios vietos paliko ne tik prisiminimus apie matytas senąsias evangelikų kapinaites, bažnyčias, paminklus garsiems krašto žmonėms, bet ir sutiktų žmonių veidus: vietinių autochtonų lietuvninkus Helmutą Lotužį, Manfridą Sprogį, liuteronų kunigus Reihodą Morą, Gediminą Kleiną, Remigijų Šemeklį, Ievos Simonaitytės muziejininkę Akvilę Eglinskaitę. Neišdildomą įspūdį paliko neplanuotas apsilankymas Klaipėdos sinagogoje. Pataikėme ne tik į Šabo šventimą, bet ir į Purim – Palapinių šventę. Bendruomenės pirmininkas Feliksas Pozemskis parodė Aron Kodeše laikomas Toras, talesą, jadą, o rabinas paskaitė hebrajiškai Toros ištrauką.

Ib klasės seniūno pavaduotoja Augustė Molytė

Nuotraukų galerija


Sveikatos diena

Spalio 10 dieną Vilniaus šv. Kristoforo  bendruomenė prisijungė prie Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“  iniciatyvos, skirtos Pasaulinei psichikos sveikatos dienai.

Rytas prasidėjo nuo raminančios arbatos puodelio, bei gyvos emocijų išveikimo mankštos. Vyko jogos užsiėmimai fizinio ugdymo pamokoje, aktų salėje mokiniai galėjo žiūrėti  Charli Caplin filmus, skaitykloje vyko spalvų terapija –  mandalų kūrimas.

Mokytojai: J. Bėtienė, E. Radzevičiūtė, L. Sivilevičienė, D. Vasilevskienė

Nuotraukų galerija


Vaikščiotojai išbandė aktoriaus profesiją

Spalio 3 d. Mažojo Teatro Akademijoje vyko susitikimas su aktore, režisiere Kristina Švenčionytė. Tikėtasi klausimų – atsakymų vakarėlio, bet akademijos dėstytoja Kristina Vaikščiotojams iškart pasiūlė nusimauti batus ir eiti į sceną prisistatyti ir įsitraukti į akademiją lankančių moksleivių tarpą – viską išbandyti ant savo kailio. Tarsi „pasimatuoti“ profesiją. Nuo paprastų „apšilimo“ pratimų iki etiudų kūrimo. Ir sekėsi tikrai neblogai. Dvi valandos prabėgo nepastebimai.

Vaikščiootjų info – biuras

Nuotraukų galerija


Susitikimas su teatro ir kino legenda Romualdu Ramanausku

Jis įvyko rugsėjo 20 dieną aktoriaus namuose, Naujamiestyje. Kalbėtasi ne tik apie filmavimąsi kine, darbą teatre, bet ir apie mus svetingai priėmusio šeimininko visuomeninę veiklą, darbą Užupio gimnazijoje. Buvo įdomu sužinoti, kaip gimė jo mintis pasatyti Vilniuje paminklą  prancūzų literatūros klasikui Romain‘ui Gary. Bet labiausiai R. Ramanauskas klausinėjo pačius vaikščiotojus: kokia gyvenimo prasmė, kam reikalingas menas, kodėl reikia daug skaityti grožinės literatūros?

Vaikščiotojų info-biuras

Nuotraukų galerija


Vaikščiotojai sezoną pradėjo susitikdami su profesoriumi Vytautu Landsbergiu

Anot ne vieno vaikščiotojų tėvelių „Neįtikėtina!“ Tai, kad Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės architektas pusantros valandos šnekučiuotųsi su jaunais žmonėmis savo namuose Žvėryne! Šiltą, rugsėjo 13 -osios pavakarę. Beje, kalbėtasi ne apie politiką, o labiau apie tą laiką, kurį vadiname pasirinkimo: paauglystėje pomėgį labai daug skaityti, M.K. Čiurlionio kūrybos atradimą, karo metų prisiminimus ir klaikų pokarį. Labiausiai įstrigo profesoriaus demokratiškumas ir subtilus humoro jausmas.

Vaikščiotojų info-biuras

Nuotraukų galerija


Užgesus Šiaurės Jeruzalės šviesai, pilietiškumo pagrindų pamoka skirta Vilniaus geto likvidavimo metams

Prieš 80 metų, 1943 m. rugsėjo 23 d.,  pradėtas likviduoti Vilniaus getas. Minint šią skaudžią sukaktį, IIc klasės mokiniams pilietiškumo pagrindų pamoka „Užgesus Šiaurės Jeruzalės šviesai“ vyko Vilniaus senamiestyje.

Mokiniai buvusio Vilniaus žydų kvartalo gatvėse ieškojo reliktų menančių Vilnių kaip Šiaurės Jeruzalę – mokslo ir kultūros centrą, skaudžių Vilniaus geto pėdsakų bei bandė suprasti, kaip žydų kultūros palikimas sostinėje įamžinamas šiandien. Mokiniai išklausę mokytojos pasakojimą, toliau dirbo grupėmis. Savarankiškai ieškojo žydų gyvenimo pėdsakų Vilniaus senamiestyje. Pamokos metu mokiniai ir mokytoja išbandė iš projekto „Vilnius yra mokykla“ gautą gido įrangą.

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja Milda Matusevičienė


Mano teisės, pareigos ir atsakomybės

Rugsėjo 13-15 d. gimnazijoje vyko paskaitos “Mano teisės, pareigos ir atsakomybės”, skirtos I klasių gimnazistams, kurias vedė mūsų bendruomenės pareigūnas Andžej Radevič.  Paskaitų metu  mokiniai supažindinti su teisės pažeidimų prevencija bei teisine atsakomybe. Gimnazistai turėjo galimybę susipažinti su jaunųjų policijos rėmėjų veikla mūsų gimnazijoje.

Nuotraukų galerija


Lietuvos Respublikos Prezidento sveikinimas


Vadovėlių išdavimas 2023-2024 m. m.


Pirmokų paskirstymas į klases


Abiturientų šventė

Liepos 14 d. išlydėjome 46-ąją Šv. Kristoforo gimnazijos abiturientų laidą.

Gimnazistus pasveikino ir šiltus bei prasmingus žodžius tarė gimnazijos direktorė Irma Čerškienė, klasių vadovai bei abiturientų tėveliai.

Šiais metais vidurinio ugdymo programą baigė 137 gimnazistai.

Džiugu, kad keturi abiturientai už valstybinius brandos egzaminus gavo 100 balų.

Sveikiname:

  1. Augustę Abromaitę už biologijos egzaminą gavus 100 balų;
  2. Domantą Kasperaitį už lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą gavus 100 balų;
  3. Aniką Deikovaitę už rusų kalbos egzaminą gavus 100 balų;
  4. Valeriją Grunenkovą už rusų kalbos egzaminą gavus 100 balų;

Sėkmės.

Nuotraukų galerija


Išvyka į čekiją

Birželio 12-15 dienomis vykome į Čekiją. Keliavome autobusu. Pirmoji stotelė – Klodzko miestas, dar vadinamas mažąja Praha. Trumpa ekskursija po miestą, kurios metu pamatėme miesto rotušę, Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, gotikinį Šv. Jono tiltą – seniausią Lenkijoje akmeninį tiltą. Išaušus kitam rytui, vykome į Čekijos Krkonošės kalnų turistinį centrą – Pec pod Snežkou miestelį, įsikūrusį 718-1310 m. aukštyje. Čia keltuvu pasikėlėme į Snežką – aukščiausią Sudetų kalnų viršūnę (1603 m. virš jūros lygio). Nuo kalno leidomės žygiuodami 10 km ilgio taku. Kelionę vainikavo nuostabioji ekskursija po Čekijos Rojaus nacionalinį parką. Pažintį su parku pradėjome nuo Trosky pilies bokštų. Pasigėrėję vaizdais važiavome į Prachovo uolų rajoną, ,vadinamą alpinistų Meka, įtrauktą į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Už kelionę esame dėkingi mūsų mylimiausiai geografijos mokytojai Sigitai!

Su meile
III kl. mokiniai, Kamilė, Vaida ir Eglė!

Nuotraukų galerija


Berlynas

Balandžio 24-27 d. gimnazijos II-ų klasių mokiniai keliavo į Berlyną. Pirmąją dieną atkeliavę į Poznanę, apžiūrėjo pirmąją Lenkijoje pastatytą katedrą – Šv. Petro ir Povilo baziliką. Antrąją dieną moksleiviai keliavo apžiūrėti barokinį Sanssousi rūmų parką, na o vakarop – lankėsi Berlyno Transporto priemonių ir technologijų muziejuje. Taip atėjo ir trečioji išvykos diena. Tądien moksleiviai dalyvavo apžvalginėje ekskursijoje aplink Berlyno miestą ir žinoma, aplankė garsiuosius Branderburgo vartus. Popiet pažintinės kelionės pabagoje plaukė Šprė upe ir susipažino su istorine Berlyno dalimi.

Mėta Kireilė IIf kl.


Ekskursija į Vilniaus APGV 6-ajį skyrių

Birželio 11 d. IIf klasės mokiniai vyko į Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ąjį skyrių. Čia mokiniai buvo supažindinti su ugniagesių naudojama įranga bei galimybėmis, norint būti ugniagesiu.

Mėta Kireilė IIf kl.


Šok į tėvo klumpes

„Šok į tėvo klumpes“- puiki LMNŠC nacionalinė iniciatyva, kurioje mūsų gimnazija dalyvauja kiekvienais metais. Birželio 2 d. Karjeros dienos metu I-III  gimnazijos klasių mokiniai lankėsi tėvų darbovietėse, susipažino su ten dirbančių žmonių profesijomis, karjeros galimybėmis, o tėvai galėjo dalyvauti vaikų ugdymo karjerai procese.

 Tėveliai surengė Karjeros dieną įmonėje „Girteka“, Vilniaus apygardos administraciniame teisme, gaisrinės saugos ir skubios pagalbos centruose, fizinių ir technologijos mokslų centro laboratorijoje, šv. Kotrynos bažnyčioje. Gimnazistai susidomėję stebėjo bandymus chemijos laboratorijoje, sužinojo, kur pritaikomi gauti rezultatai, kokie yra tarptautiniai Lietuvos mokslininkų pasiekimai. Ši Karjeros diena suteikė mokiniams galimybę susipažinti teismų sistema Lietuvoje. Ne kiekvieną dieną pasitaiko proga   „pasimatuoti teisėjo mantiją“ ar dalyvauti teismo posėdžio imitacijoje. 

Kur mokytis, kaip įgyti profesiją, mokiniai sužinojo lankydamiesi Vilniaus kolegijos sveikatos priežiūros, Elektronikos ir informatikos fakultetuose, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Vilniaus technologijų ir inžinerijos profesinio mokymo centre TECHIN, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos profesinio mokymo centre,  Vilniaus Automechanikos ir verslo mokykloje bei sektorinio mokymo centre.

Džiugu, kad aukštųjų ir profesinių mokyklų dėstytojai šiltai priėmė mokinius, pristatė mokymo įstaigų erdves, laboratorijas, mokymosi programas, paruošė  praktinius užsiėmimus, kurių metu mokiniai galėjo atlikti įvairias specialybės  užduotis, mokytis pirmosios pagalbos pagrindų, pabūti slaugytojais, kosmetologais, kineziterapeutais, robotų programuotojais, šilumvežių mašinistais, logistikos specialistais, garso įrašų operatoriais, filmų kūrėjais, fotografais, automobilių mechanikais ir inžinieriais, finansininkais ir administratoriais.

Tiek lydintys mokytojai, tiek mokiniai liko sužavėti ir nustebinti kolegijų ir profesinio rengimo centrų specialybių pasiūla bei turima įranga ir erdvėmis. 

Džiaugiamės bendradarbiavimu su gimnazijos bendruomene ir mokymo įstaigomis.

Gimnazijos karjeros specialistė mokytoja Eglė Adomaitienė

Nuotraukų galerija


Susitikimas su LRT laidos „Daiktų istorijos“ kūrėju Sauliumi Pilinkumi

Gegužės 24 d. popietę Vaikščiotojai svečiavosi Užupyje pas žinomus žurnalistus Saulių Pilinkų ir Editą Mildažytę. Išgirdome istorijas, kaip atsirado paminklai Frankui Zapai ir Johnui Lenonui, kokių neįtikėtinų daiktų Saulius Pilinkus yra radęs apleistuose namuose Vilniuje ir Lietuvos provincijoje. Pabaigai Saulius Pilinkus parodė mažą dalį savo “sumedžiotų“ daiktų bei erdvę, kurioje filmuojama populiarioji  televizijos laida. Pajutome ne tik šeimininkų  svetingumą, bet ir jų subtilų humoro jausmą bei pozityvų požiūrį į visus gyvenimo iššūkius.

Vaikščiotojų info-biuras

Nuotraukų galerija


Vaikščiotojai  susitiko su naujuoju Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku

Susitikimui rengtasi ne vieną savaitę – miesto meras vienas labiausiai užimtų žmonių Vilniuje. Jo  metu mažiausiai kalbėtasi apie miesto gatvių asfaltavimą. Pokalbis labiau sukosi apie mero jaunystės metus: ką jam reiškė  gyventi Rusnės saloje ir mokytis Šilutės Vydūno gimnazijoje, kaip rinkosi savo profesiją, kas paskatino pasukti į politiką? Sužinojome, kad meras kolekcionuoja senuosius vinilus, renka knygas, mėgsta keliauti. Nors tai pirmasis susitikimas, jis  vyko be įtampos, šiltoje,  draugiškoje atmosferoje. Atminimui gavome dovanėlių, nusipaveikslavome bei pasivaikščiojome po savivaldybės garsųjį balkoną.

Vaikščiotojų info – biuras

Nuotraukų galerija


Paskutinis skambutis

Gegužės 31 d. IV klasių mokiniams nuskambėjo Paskutinis skambutis. Tradiciškai abiturientus atlydėjo ir geros kloties palinkėjo  Šv. Kristoforo progimnazijos pirmokai. Paskutinio skambučio šventėje ketvirtokus literatūrine–muzikine kompozicija sveikino III klasių mokiniai. Žodį tarė klasių vadovai, tėvai bei gimnazijos direktorė Irma Čerškienė. Atsisveikinimui fotografijos gimnazijos kieme tarp sužaliavusių medžių, medelio sodinimas, apsikabinimai, nuoširdūs pašnekesiai – visa tai tam, kad būtų išsaugoti gražiausi prisiminimai.

Nuotraukų galerija


Gido įranga. Projektas „Vilnius yra mokykla“

Norime pasidžiaugti, kad mūsų gimnazijai Vilniaus miesto savivaldybė nupirko iš projekto „Vilnius yra mokykla“ skirtų lėšų gido įrangą. Daugiau informacijos ir gido įrangos įteikimo Vilniaus miesto savivaldybėje renginio akimirkas galite rasti čia.

Mokyklos mokytojai gali registruotis platformoje www.vilniusyramokykla.lt ir naudotis pamokoms atsivėrusio Vilniaus galimybėmis visavertiškai.

Linkime naujų patirčių.


Vilniaus gimnazistų XX sporto žaidynių šachmatų varžybos

Šachmatų ir šaškių sporto mokykloje gegužės 29 d. vyko Vilniaus miesto gimnazijų XX sporto žaidynių  šachmatų varžybos, kuriose dalyvavo mūsų gimnazijos komanda. Varžybos vyko šveicariška sistema. Buvo sužaisti 5 ratai, po kurių paaiškėjo nugalėtojai ir prizininkai. 7 – ąją vietą užėmė mūsų gimnazijos komanda, kuriai atstovavo šie mokiniai:

Edgaras Jarutis Ia, Gustas Pakenis IIIe, Aras Legiers IVc, Saulė Šinkūnaitė IIIf.


Mes jūsų neužmiršome!

Gegužės 25 d. – Tarptautinė dingusių vaikų diena. Dingusių žmonių paramos centro iniciatyva Lietuvos Respublikos Seimas 2006-aisiai įtraukė šią dieną į atmintinų dienų sąrašą. Šią dieną prisimenami visi vaikai, kurie buvo atskirti nuo savo namų, ir solidarizuojamasi su šeimomis, kurios dėl nežinomų priežasčių patyrė siaubingą vaikų netektį.

Paminėdami šią dieną, mes, Vilniaus šv.Kristoforo mokiniai ir mokytojai prisijungėme prie Dingusių žmonių šeimų paramos centro inicijuotos akcijos „MES JŪSŲ NEUŽMIRŠOME!“

Dingusių žmonių paramos centras atkreipia visuomenės dėmesį, jog vaikų dingimas yra reali, dinamiška, didelio masto problema visame pasaulyje. Per metus Europoje be žinios dingsta apie 300 000 vaikų. Pasauliniu mastu šis skaičius dar didesnis – kasmet pranešama apie maždaug milijoną dingusių nepilnamečių. Dingę vaikai yra itin pažeidžiami įvairių formų smurtui, prekybai žmonėmis ir kitoms nusikalstamoms veikoms.

Mūsų mokyklos mokiniai papuošė mokyklos kieme augančius medžius spalvotais kaspinais ir simboliniais rakteliais. Plaikstydamiesi vėjyje kaspinėliai, rakteliai simbolizuoja laukimą ir viltį, primena, kad mes neužmiršome dingusių vaikų ir laukiame jų grįžtančių.

Nuotraukų galerija


Vaikščiotojai dalyvavo tautinių bendrijų dienos minėjime

Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kvietimu gegužės 23 d. dalyvavome Tautinių bendrijų dienos minėjime, kuris paminėtas nestandartiškai – Vilniaus senajame teatre žiūrėjome Juliaus Dautarto režisuotą spektaklį „Mano vardas Icchokas“. Spektaklis pastatytas pagal Icchoko Rudaševskio dienoraščių motyvus. Jame vaidino ukrainiečių kilmės aktoriai. Po spektaklio vaikščiotojai padėkojo režisieriui už jaudinantį spektaklį bei pasveikino su artėjančiu jubiliejumi.

Vaikščiotojų info – biuras


Gimanzijoje svečiavosi ortodoksų dvasininkas Vladimir Seliavko

Gegužės 18 d. šv. Kristoforo gimnazijos vaikščiotojai ir mokytojai susitiko su ortodoksų dvasininku Vladimiru Seliavko. Kalbėtasi apie neseniai įvykusį  Konstantinopolio patriarcho vizitą Lietuvoje ir jo reikšmę, jų besikuriančią nuo Maskvos patriarchato nepriklausomą ortodoksų bažnyčią Lietuvoje. Jo drąsa ir pilietinė pozicija visus sužavėjo. Vladimiro Seliavko asmenybė laužo bet kokius stereotipus apie ortodoksų dvasininkus: jis baigęs dvasinę seminariją ir akademiją, aktyviai sportuoja, bėga maratoną, daug keliauja, moka užsienio kalbas,  per dieną skaito 3 – 4 valandas. Garbės duryse Vladimiras mums palinkėjo: Būkite laisvi!

Vaikščiotojų info – biuras

Nuotraukų galerija


Taiklių metimų į krepšį konkursas

Gegužės 18 d. gimnazijos sporto salėje vyko taiklių metimų į krepšį konkursas. Mokiniams reikėjo mesti į krepšį po 5 metimus nuo 2 – jų ir 3 – jų taškų zonų ir 10 baudos metimų.

Trečiąją vietą užėmė surinkęs 19 taškų Linas Maročka IVc, antrąją vietą užėmė Martynas Paltanavičius IIIb, kuris surinko 20 taškų, o nugalėtoju tapo Dovydas Germanavičius IIIc (21 taškas).

Dėkojame visiems dalyvavusiems renginyje bei sveikiname nugalėtoją ir prizininkus.

Fizinio ugdymo mokytojas A. Bagdonas.


Upių švarinimo akcija

Žemė – mūsų visų. Ir visiems mums po mėlynu dangumi užtenka ir saulės, ir oro, ir švarių miškų, ir skaidrių ežerų, ir bėgančių upių… KOLKAS.

Gegužės 13 d. Vilniaus šv. Kristoforo gimnazija prisijungė prie organizacijos projektai.lt organizuotos socialinė akcijos KARTU. UŽ ŠVARESNES UPES.

Gimnazijos mokiniai prisijungė prie upės pakrantės tvarkymo darbų, dalyvavo edukacinėje veikloje “Mikroplastikas buityje. Kaip kasdieniniai mano įpročiai gali pagerinti vandens telkinių būklę?” (lektorė, aplinkosaugininkė Eglė Baltrūnaitė), turėjo galimybę patyrinėti upės vandenį su mikroskopu ir vykusio pikniko metu aktyviai praleido laiką  gamtoje.

Upių švarinimo akcija tai puiki aplinkosauginio sąmoningumo edukacija ir nuostabus bendrystės jausmas su savo įstaigos, krašto ir viso pasaulio žmonėmis – Žemės gelbėtojais. 

Plačiau su foto


„Atgal į mokyklą“

Šv. Kristoforo gimnazija prisijungė prie Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos (URM) iniciatyvos ir dalyvavo jau tradiciniu tapusiame projekte „Atgal į mokyklą“.

„Atgal į mokyklą“ – visos ES mastu vykdomas projektas, kurį jau 11 metus iš eilės įgyvendina URM ir kitos valstybės institucijos. Jo tikslas – suteikti galimybes moksleiviams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis, bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES. 

Gegužės 16 d. 11.00 val. Šv. Kristoforo gimnazijos Aktų salėje vyko susitikimas su ambasadoriumi, LR užsienio reikalų ministro patarėju dr. Algimantu Rimkūnu. Svečias III gimnazijos klasių mokiniams smagiai ir įdomiai papasakojo, kas yra ES, kuo narystė joje svarbi ir naudinga Lietuvai, ką reiškia būti ES piliečiu, kokios svarbiausios ES aktualijos.

Dėkojame LR užsienio reikalų ministro patarėjui dr. Algimantui Rimkūnui.

Pristatymas


Vargonų edukacija

Gegužės 9 d. I gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo muzikinėje edukacijoje ,,Šv. Kazimiero bažnyčios vargonai”. Susipažinome su unikaliais, vienais geriausių Europoje vargonais kartu su visame pasaulyje koncertuojančia vargonininke, Šv. Kristoforo statulėlės (2021), Auksinio disko (2022) laureate, LMTA profesore Renata Marcinkutė Lesieur.


 

Susitikimas

Gegužės 3 d. senosiose Vilniaus universiteto rūmuose Šv. Kristoforo gimnazijos vaikščiotojai kartu mokytojas susitiko su žinomu kultūros istoriku, aktyviu visuomenininku dr. Dariumi Kuoliu. Susitikimą išprovokavo neseniai pasirodžiusi solidi  D. Kuolio knyga „Apie Respubliką“. Pokalbį moderavo vaikščiotojas Vaižgantas Ivickas ir mokytojas Vytautas Toleikis, kuriuos papildė gausūs mokytojų klausimai. Dvi valandos prabėgo nepastebimai. Daug sužinota apie Lietuvos Respubliką, Statutą, bajorų laisves ir šiandienos švietimo problemas. Širdingai dėkojame Dariui Kuoliui už gyvą ir prasmių prisodrintą pasakojimą, padovanotas knygas.

Vaikščiotojų info – biuras

Nuotraukų galerija


Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023

Balandžio 27 d. II klasių gimnazijos ugdytiniai susibūrė į trečiąjį nacionalinį renginį „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“, kurio tikslas – stiprinti mokinių ir mokyklos bendruomenės narių fizinę, protinę, dvasinę sveikatą, gilinti sveikatos žinias bei formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Mokiniai prisijungė prie Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ organizuojamos nuotolinės mankštos siekiant aktyviai paminėti Sveikatą stiprinančių mokyklų 30-metį.


Sveiko maisto gaminimo pamokėlė

Balandžio 21 d. I gimn. klasių moksleiviai kartu su visuomenės sveikatos specialiste dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose pagal išklausytus mokymus – „Sveiko maisto gaminimo pamokėlė“. Užsiėmimo metu mokiniai gamino sveikus užkandžius ir buvo kartu ragaudami savo pačių pasigamintus patiekalus, dalinosi įspūdžiais ir įžvalgomis. Tikimės jog tokie praktiniai mokymai įkvėps ir skatins mokinius maitintis sveikiau.

Nuotraukų galerija


Gerbiami mūsų gimnazijos mokinių tėveliai ir kiti rėmėjai,

Nuoširdžiai dėkojame Jums, kad kiekvienais metais pagal galimybes remiate mūsų Vilniaus šv. Kristoforo gimnaziją, skirdami  1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM). Jūsų dėka gimnazija tampa saugesnė, patrauklesnė, labiau atitinkanti visos bendruomenės lūkesčius.

2023 m. gautos lėšos bus tikslingai panaudotos mokinių saugumui užtikrinti, skaitmeninei įrangai įsigyti.

Informuojame, kad iki š. m. gegužės 2 d. prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai galima teikti tik elektroniniu būdu (per EDS https://deklaravimas.vmi.lt).

Prašymą pervesti pajamų dalį nuo 2022 m. mokestinio laikotarpio pajamų gyventojai gali pateikti ne vėliau kaip iki 2023 m. gegužės 2 dienos. Kad kiekvienais metais nereikėtų teikti prašymo, remiant pasirinktą paramos gavėją, galima paskirti pajamų mokesčio dalį iš karto 5 metams (praėję pastarieji ir 4 ateinantys kalendoriniai metai).

Pagalba ir konsultacija paramos skyrimo bei kitais elektroninio deklaravimo klausimais teikiama telefonu 1882 (iš TEO, OMNITEL, BITĖ, TELE2 tinklų) arba 8 700 55882 (iš kitų tinklų)

Rekvizitai 1,2 procentų paramai skirti:

Paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas) – 302420721.
Paramos gavėjo pavadinimas – Vilniaus šv. Kristoforo gimnazija

AČIŪ VISIEMS, SKIRIANTIEMS 1,2 PROCENTO PARAMĄ


Festivalis ALUMNI 2023

ALUMNI – tai bendravimas, bendruomeniškumas, įsipareigojantys ryšiai, saviraiška, kūryba ir tobulėjimas, atradimo džiaugsmas, asmeninio, gimnazijos ir Respublikos bendrojo gėrio kūrimas.

2023 m. kovo 29-30 d. Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos Vaikščiotojai kviečia  į tradicinį,  jau šeštąjį, gimnazijos alumnų meno festivalį ALUMNI 2023.

Festivalio tikslas –  pristatyti ryškiausius  gimnazijos alumnų meninius darbus.  Puoselėti bendruomeninius ryšius, megzti  jungtis tarp kartų, kurti tradiciją, kultūriškai ir pilietiškai ugdyti gimnazistus,  skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą.

Alumni 2023  festivalio temos: Lietuva pasaulyje ir pasaulis Lietuvoje. Mūsų stiprybės šaltiniai ir versmės.

Festivalis vyks Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijoje ( Kazliškių g. 4, Vilnius).

Renginiai:                             Kovo 29 d. 12.00-15.30 val.

                                             Kovo 30 d. 11.00-16.00 val.

Maloniai kviečiame.

Festivalio dienomis neformalioje aplinkoje veiks jauki arbatinė.

Išsamesnė informacija tel. +370 69943686
el.p  vytautas.barva@gmail.com
el.p rastine@kristoforo.vilnius.lm.lt, tel.   8-5 273 53 50

ALUMNI 2023 renginių nuotraukų galerija


Atvirų durų diena

  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
6. 13.05 – 13.50
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 11.00 – 11.45
  • 5. 12.05 – 12.50
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.55 – 15.40
Iki vasaros (1-4 kl.) atostogų liko
  • dien.
  • val.
  • min.
  • sek.