DALYVAUJAMASIS BIUDŽETAS

  • Paskelbta: 2024-10-08
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazija antri metai dalyvauja iniciatyvoje „Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje”. Iniciatyvos tikslas – įgyvendinti dalyvaujamąjį biudžetą mokykloje, kai mokyklos moksleiviai yra įtraukiami į viešųjų sprendimų priėmimą ir prisideda prie biudžeto dalies paskirstymo. Iniciatyva skatinamas mokinių pilietinis aktyvumas, domėjimasis demokratija, skaidria sprendimų priėmimo kultūra, ugdomas mokinių finansinis raštingumas ir kt.

Pirmo susitikimo metu, spalio 8 dieną, Gimnazijos direktorei Irmai Čerškienei mokiniams pristačius gimnazijos biudžetą ir supažindinus su sudedamosiomis dalimis, istorijos mokytoja Milda Matusevičienė supažindino su iniciatyva „Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje” ir pateikė užduotį: už 1000 eurų pateikti įgyvendinamą idėją mokyklos aplinkos gerinimui, atnaujinimui ar kitai veiklai.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai balsavimo procesas, kai mokiniai patys siūlo idėjas kaip tobulinti mokyklą ir demokratiškai balsuoja už labiausiai tinkantį variantą.

I-IV kl. mokinių atstovai aktyviai generavo įvairias idėjas, kurias norėtų matyti įgyvendintas. Pateiktos idėjos vėliau bus detaliai aprašytos, pateikta jų nauda mokyklos bendruomenei ir kt. Po to vyks viešas idėjų pristatymas, balsavimas bei laimėjusios idėjos įgyvendinimas.

Šis projektas skatins, jog mokiniai galėtų labiau įsitraukti į biudžeto valdymą, siūlyti naujus projektus, su savo idėjomis bei patiems pamatyti idėjų įgyvendinimus.

Autorius:
Aušra Kaminskienė

Nuotraukos:
Aušra Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas