III klasių projekto „Vilnius ir Vasario 16–oji“ pristatymas

  • Paskelbta: 2024-02-29
  • Kategorija: Renginiai

Minint Valstybės atkūrimo dieną daugybė renginių vyksta Vilniaus mieste. Tuomet aplankome Signatarų namus, dalyvaujame iškilmingame vėliavų pakėlime, jaunimo eisenoje „Lietuvos valstybės keliu“. O vasario 16-osios vakare Gedimino prospekte tradiciškai uždegami simboliniai laužai, suburia ne tik vilniečius. Dalyvaudami šiuose renginiuose visuomet jaučiame bendrystę su visa Lietuva. Lietuva yra trispalvių plazdėjime, dainų skambėjime ir kiekvieno mūsų širdyse.

Mes, vienuoliktokai, džiaugiamės turėdami progą su jumis pasidalinti svarbiais istoriniais įvykiais ir iškiliomis asmenybėmis, kurios tapo Lietuvos Nepriklausomybės Akto – Vasario 16-osios – signatarais. Šiandien mes čia susirinkome tam, kad prisimintume šiuos didvyrius, suprastume jų veiklos prasmę ginant mūsų šalies laisvę ir prisimintume Vasario 16-osios svarbą mūsų tautai. Signatarai, ne tik pasirašė dokumentą – jie savo gyvenimus paskyrė Lietuvai. Jų sprendimas buvo rizikingas, tačiau tai buvo būtinas žingsnis siekiant atstatyti savarankišką ir laisvą šalį.

Vasario 16-ąją švenčiame ne tik kaip istorinį įvykį, bet ir kaip tautos vienybės dieną. Tai diena, kai mes patys įsipareigojome saugoti ir ginti savo šalį, vertindami turimą laisvę ir nepriklausomybę. Nepamirškime, kad šių asmenybių palikimas ne tik praturtina mūsų kultūrą, bet ir skatina mus būti atsakingais savo šalies piliečiais.

Šiandien turime privilegiją žengti ant tos pačios žemės, kurioje daugiau nei prieš šimtą metų šie žmonės padėjo pamatus mūsų šaliai. Tad atsiminkime, kad Lietuvos ateitis yra mūsų rankose, ir mes turime pareigą ją puoselėti ir ginti. Gerbiamieji, pagarbiai prisiminkime ir švęskime Vasario 16-ąją – dieną, kai mūsų tauta parodė, jog vieningai galime siekti laisvės ir nepriklausomybės.

Paula Kotovaitė III b klasė

Autorius:
Paula Kotovaitė III b klasė

Nuotraukos:
Milda Matusevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas