Šok į tėvų klumpes 2024

Jau eilę metų mūsų gimnazija dalyvauja LINEŠA nacionalinėje iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“. I-III gimnazijos klasių mokiniai lankėsi tėvų darbovietėse, susipažino su ten dirbančių žmonių profesijomis, karjeros galimybėmis, o tėveliai dalyvavo vaikų ugdymo karjerai procese.

Įmonėje UAB ,,Deloitte Lietuva'' mokiniai sužinojo apie verslo konsultantų darbą, įmonės teikiamas auditoteisėsfinansų konsultacijų paslaugas. Aukštųjų technologijų įmonėje Yukon Advanced Optics I-os klasės mokiniai išmėgino įmonėje gaminamą produkciją -  termovizorius, skaitmeninio naktinio ir dieninio matymo optinius prietaisus, sužinojo, kaip jie gaminami ir kokiose srityse pritaikomi. Paluknio aviacijos bazėje trečiokai stebėjo pasieniečių darbą, sužinojo, kokiose situacijose keliami   malūnsparniai, kaip transportuojami donorų organai. Valstybinėje darbo inspekcijoje moksleiviai klausėsi paskaitos "Pirmasis darbas, ką reikia žinoti įsidarbinant?" Didelį įspūdį  vyresniems gimnazistams paliko apsilankymas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino batalione, susipažinimas su kario profesija.

Kur mokytis, kaip įgyti profesiją, kokią studijų programą pasirinkti, kokios profesijos paklausios sparčiai kintančioje  darbo rinkoje gimnazijos mokiniai sužinojo lankydamiesi Vilniaus kolegijos sveikatos priežiūros, Elektronikos ir informatikos, Agrotechnologijų fakultetuose, Vilniaus technologijų ir inžinerijos profesinio mokymo centre TECHIN, Vilniaus  Automechanikos ir verslo mokyklos sektorinio mokymo centre, VILNIUS TECH Aplinkos inžinerijos, Kūrybinių industrijų, Elektronikos fakultetuose. Mykolo Romerio universitete trečiokai dalyvavo paskaitoje „Kaip užsitikrinti sėkmingą ateitį? 5 esminių žingsnių pagalba pasiruošti ateičiai ir sukurti sėkmingą gyvenimo startuolį!"

Džiugu, kad aukštųjų ir profesinių mokyklų dėstytojai šiltai priėmė mokinius, pristatė mokymo įstaigų erdves, laboratorijas, mokymosi programas, paruošė  praktinius užsiėmimus, kurių metu mokiniai galėjo atlikti įvairias specialybės užduotis, pabūti slaugytojais, kosmetologais, kineziterapeutais, robotų programuotojais ir kūrėjais, kosmetikos specialistais, fotografais, automobilių mechanikais ir inžinieriais, finansininkais ir administratoriais.

Dalyvavimas šioje iniciatyvoje suteikia žinių apie studijų programas, profesijas, karjeros galimybes. Tai puiki proga susipažinti su universitetų, kolegijų ir profesinio rengimo centrų specialybių pasiūla bei turima įranga ir mokymosi erdvėmis. Džiaugiamės bendradarbiavimu su gimnazijos bendruomene ir mokymo įstaigomis.

Autorius:
Eglė Adomaitienė

Nuotraukos:
Eglė Adomaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas