Ugdymo karjerai konferencija „Mokiniai-mokiniams. Kaip atrasti save veiklose“

Ugdymo karjerai konferencija „ Mokiniai-mokiniams. Kaip atrasti save veiklose“- reikšmingas tradicinis renginys gimnazijoje. I-ų klasių mokiniai turėjo puikią galimybę sužinoti, kaip, dalyvaudami įvairiose veiklose, gali pažinti save, išmėginti  savo jėgas, išmokti kažką naujo už mokyklos ribų.

Pranešėjai, II-IV kl. mokiniai, pasidalino savo patirtimi, papasakojo, kokiose moksleivių akademijose prie aukštųjų mokyklų, kokiuose  būreliuose įgyja naujų kompetencijų, kaip aktyvi veikla padeda jiems tobulėti, atskleisti savo savybes ir pasirinkti profesiją.

Pirmokai sužinojo apie įdomias veiklas VU  „Moksleivių teisinio švietimo ugdymo programoje“,

Kartingų sporto  klube, jaunųjų žurnalistų projektuose LRT, susidomėję klausė pasakojimo apie  Vilniaus krepšinio teisėjų mokyklą,  kaip tapti krepšinio teisėju. Įspūdžiais iš renginių  pasidalino mokiniai, dalyvavę VILNIUS TECH Transporto inžinerijos  ir  VU Informatikos ir matematikos fakultetų renginiuose.

Konferencijos metu pranešėjai ragino užsiimti įdomia veikla, išnaudoti visas galimybes pažinti besikeičiantį profesijų pasaulį, kryptingai kurti  savo ateitį.

„Tik svarbu labai norėti, pasistengti ir galėti.“ ( M. Jankutė)

Autorius:
Eglė Adomaitienė

Nuotraukos:
Eglė Adomaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas